Nasdaq достигна до исторически стойности

Петролът се възстанови, след като достигна най-ниската си стойност от май насам

Nasdaq достигна до исторически стойности

Във вторник съставният индекс Nasdaq достигна до исторически стойности, воден от поскъпване на акциите на Netflix и Amazon, докато пазарът като цяло изпитваше трудност да запише положителни резултати, покрай напрежението между търговските отношения на САЩ. Технологичният индекс се изкачи с 0.4% до 7637.86 пункта, докато Netflix и Amazon поскъпнаха с 1.1% и 1.9%. Силно представяне през деня направи компанията Mylan, която поскъпна с 3.8 на сто и допринесе за ръста на индекса. S&P 500 също приключи деня на зелена територия като добави 0.07 процента към стойността си до 2748.80 пункта. 

Индексът Dow Jones се раздели с 13.71 пункта до 24799.98, като най-голям губещ беше фармацевтичния гигант Merck. В Европа преобладаваше смесена  търговия, след като немският индекс DAX напредна с 0.13% до 12787.13 пункта, а FTSE 100 изгуби 0.70% до 7686.80 пункта. 

Търговските отношения между САЩ с основните и партньори, след налагане на тарифи върху вноса на стоки и суровини, доведе до напрежение и несигурност в инвеститорите, които се насочиха към по-стабилни активи като златото. Цената на ценния метал поскъпна с 35% до 1296.50 долара за тройунция.

През деня петролът успешно обърна движението си и завърши на печалба от почти процент до 65.53 долара за барел, последван от новината, че правителството на САЩ е поискало от Саудитска арабия и останалите големи производители на петрол да повишат добива си. Поскъпването дойде, след като в началото на деня петролът достигна до най-ниската си стойност от месец май насам. Сортът Брент продължи да поевтинява и в края на деня се търгуваше за $74.94.

Акцентите днес

Икономически данни

В 15:30 часа Търговският отдел на САЩ ще публикува данни за международната търговия на страната за месец април. Данните ще бъдат внимателно наблюдаване, предвид напрежението между световните сили и заплахите от търговска война.

...

Коментари: 0