Не е ясна причината за смъртта на полубрата на Ким Чен Ун

От аутопсията няма доказателства за претърпян инфаркт или за нанесени прободни рани

Не е ясна причината за смъртта на полубрата на Ким Чен Ун
796 ~ 1 мин. четене
Убийството на доведения брат на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун - Ким Чен-нам остава мистерия, след като според първоначалните резултати от аутопсията няма доказателства за претърпян инфаркт или зананесени прободни рани, пише The Washington Post. 

Нито един член от семейството на Ким Чен-нам не е отишъл да идентифицира тялото му, или да потвърди самоличността му чрез ДНК. 

Припомняме, че миналата седмица Ким Чен-нам умря на летището в Куала Лумпур, чакайки полета си. Според властите в Малайзия той е бил отровен. Полицията издирва четирима заподозрени по случая. 

За момента Северна Корея остава без коментар по случая, а Южна Корея продължава да твърди, че Пхенян стои зад убийството. 

Посланикът на Пхенян в Малайзия обвини Куала Лумпур в "заговорничене с враждебни сили" и прикриване на информация. Обвиненията бяха приети от Малайзия като безпочвени. 

Убийството на доведения брат на севернокорейския лидер обтегна отношенията между двете страни, въпреки че Малайзия бе една от малкото, които поддържаха дипломатически отношения със Северна Корея. 
Подкрепи Economic.bg