Нека всички да си зададем въпроса „Как така?“

Хората от моето поколение все още си спомнят убогостта на „икономиката на дефицита” и последиците от т. нар. планово стопанство. Важно е да сме научили този урок, за да потърсим баланса между държавното декретиране и стихията на пазара

Проф. д.ф.н. Цочо Бояджиев:

Нека всички да си зададем въпроса „Как така?“

Снимка: Цочо Бояджиев

3083 ~ 6 мин. четене
Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева

Проф. д.ф.н. Цочо Бояджиев е учен, философ, основоположник на философската медиевистика в България, преводач основно от латински, старогръцки и немски език, но също така той има силно присъствие като поет и фотограф. Член е на Международното общество за изследване на средновековната философия (Лувен) и на Европейската академия на науките и изкуствата (Виена). Автор е на редица студии и монографии, учебни помагала, съставил е няколко антологии и сборници с философски текстове. Учредител е на Института за изучаване на средновековна философия. Проф. Бояджиев е истинска ренесансова личност в наши дни! Много са неговите постижения, но нека да чуем какво ще ни каже той в отговор на нашите въпроси:


Ако публикацията ви е била интересна и полезна, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg