Немска текстилна фирма вдига завод за 8 млн. лв. у нас

Дружеството ще разкрие 150 нови работни

Немска текстилна фирма вдига завод за 8 млн. лв. у нас

Немска фирма планира да изгради модерно предприятие за обработка на текстил и облекла за 8 млн. лв. в Търговище. Общинските съветници от местния парламент дадоха съгласие за продажба на три поземлени имота чрез публичен търг с тайно наддаване, съобщава Kmeta.bg

Имотите обхващат 21 433 кв.м. площ и се намират в кв. „Запад” 2. Зам.-кметът на Търговище Валентин Велчев информира, че началната тръжна цена на имотите е 555 000 лв. без ДДС, като предназначението им е за производствен, складов обект. Очаква се от „Др. Бок Индустрис” АГ ще разкрият 150 нови работни места, след като предприятието бъде изградено.

„Предвидената инвестиция е в размер на 8 млн. лв. и ще осигури нови работни места в Търговище, което е сред приоритетите в работата на Общинската администрация”, каза зам. – кметът.

Проектът на инвеститорите включва изграждане на собствена затворена пречиствателна станция с две нива на пречистване – химично и биологично. Фирмата ще използва и в Търговище модерни технологии от Германия и Италия. Отпадните води ще преминават през филтри за мъх и за суха маса, за да бъде контролът по-прецизен.

Багрилата за оцветяване на облеклата, които фирмата използва са швейцарско производство и са водоразтворими. Те притежават и сертификат, доказващ 100% екологичност. От фирмата уточняват, че ежегодно продукцията им ще бъде проверявана и от независим одит за съответствие с екологичните норми в текстилната промишленост в Западна Европа. Именно там пък е основният им пазар.

Предвижда се предприятието да стартира дейността си в Търговище през месец септември 2017 г.

Фирма „Др. Бок Индустрис” е основана през 1984 г. и има девет предприятия в Европа. Сред постоянните клиенти на компанията са световни марки от модната индустрия, които изследват прецизно всяка материя, както и химикалите, използвани за обработката й. Фирмата работи с: HUGO BOSS, BRAX, MARCCAIN, BOGNER, Z ZEGNA, GANT и други.

Още интересни новини четете на сайта Kmeta.bg

Коментари: 0