Нетаняху с предупреждение за опитите за нападение над Израел

„Ние не просто говорим, ние действаме“, заяви министърът на строителството и жилищната политика Йоав Галант

Нетаняху с предупреждение за опитите за нападение над Израел

Снимка: БТА

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отправи днес предупреждение срещу опитите да бъде нападан Израел на фона на изострилото се напрежение след свалянето на израелски изтребител от сирийската противовъздушна отбрана вчера, предаде ДПА.

„Недвусмислено дадохме да се разбере, че правилата ни на действие не са се променили въобще. Ще продължим да нанасяме удари при всеки опит да бъдем ударени“, заяви Нетаняху в началото на седмичното заседание на кабинета.

Израелските лидери обясниха, че въздушните удари са изпратили ясно послание до Иран, отбелязва Асошиейтед прес. „Ние не просто говорим, ние действаме“, заяви министърът на строителството и жилищната политика Йоав Галант. „Мисля, че сега сирийците разбират добре, че за тях е вредно да приютяват иранци на сирийска територия“, каза той пред АП.

Вчерашната ескалация на напрежението започна, когато Израел каза, че е свалил ирански дрон, долетял от Сирия в Израел. След това Израел започна обстрел в Сирия срещу "ирански цели".Израелски изтребител Еф-16, участвал в бомбардировките, се разби на израелска територия, след като е бил подложен на интензивен ответен огън от сирийската противовъздушна отбрана.
Коментари: 0