Netflix с рекорден брой абонати и печалба

Фондовите пазари в САЩ отчетоха положителна сесия, белязана от уреждането на спора между Qualcomm и Apple

Netflix с рекорден брой абонати и печалба

Снимка: Pixabay

832 ~ 2 мин. четене
Фондовите пазари в САЩ и Европа изпратиха положителни сесии във вторник под влиянието на корпоративните отчети. Индексът на сините чипове Dow Jones се повиши с 0.26 на сто до 26452 пункта. S&P 500 финишира с минимален ръст от 0.05 на сто, а технологичният NASDAQ прекрачи границата от 8000 пункта с добавени 0.3% спрямо понеделник.

Двигател на позитивните настроения беше уреждането на съдебния спор между Qualcomm и Apple. Книжата на двете компании поскъпнаха със съответно 23.21% и 0.01%. Акциите  на Johnson & Johnson също скочиха 1.1%, след като компанията обяви резултатите си за тримесечието. Вoeing регистрира поскъпване на акциите от близо 1.8%, след като американската Федерална авиационна администрация одобри в доклад подобренията на софтуера на модела 737 Max.

След края на търговията видео-стрийминг гигантът Netflix Inc. публикува отчета си за първото тримесечие на годината. Данните показват, че компанията е привлякла рекорден за едно тримесечие брой платени абонати, а именно 9.6 млн. нови абонати и е реализирала печалба в размер на 344 млн. долара, или 76 цента на акция. В рамките на редовната сесия акциите на Netflix натрупаха 3% ръст, който беше изтрит в часовете след затварянето на търговията.

Акценти днес

Изявление на Марк Карни

В 16:00 часа в сряда гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни ще направи изявление, което ще бъде внимателно следено предвид отлагането на Брекзит за 31 октомври. Възможно е да се появи известна волатилност при валутните двойки, съдържащи в себе си британската лира.

Инструмент на фокус - Bank of America

Вчера банковият гигант публикува финансовите си отчети за първото тримесечие на годината и акциите поскъпнаха значително след спада от понеделник. Моментът не е лош за покупка с по-дългосрочен характер, като е хубаво да се отбележи, че в близките дни може да има краткосрочно понижение при излизането на стохастик от зоната на купувачите, превишаващи продавачите.

EUR/CHF

Продължава възходът на валутната двойка, като през месец април движението е силно в полза на еврото и сега котировките се приближават към първата съпротива около 1.1400. При преминаването й очакваме опит за достигане на стойностите от август 2018 при около 1.1500. Неуспешен пробив ще даде възможност за продажба на по-високи цени.

Oil UK

И нискочестотните графики, и дневната такава ни показват стабилно възходящо движение на петрола. Европейският бенчмарк се възползва от силните разпродажби в края на миналата година и се движи в умерен, но стабилен канал, като всяко краткосрочно понижение може да се използва за покупка на по-изгодна цена. Може да се влезе в дълга позиция във всеки един момент дългосрочно, а по-опитните трейдъри чрез нискочестотни графики могат да използват движението на котировките за къси и дълги позиции.

NASDAQ

Технологичният щатски бенчмарк е напът да възстанови в пълен размер загубите от края на миналата година, като по този начин индексът се устремява и към нов връх. Очакваме възходът да продължи, като силен тласък на фондовите пазари в момента дават търговските преговори между САЩ и Китай. Това може да се използва за средносрочна покупка с цел нови максимални стойности.
Коментари: 0