Netflix увеличава приходите си

В началото на януари услугата заработи в 130 нови страни

Netflix увеличава приходите си
3722 ~ 2 мин. четене

Популярната най-вече в САЩ видео услуга Netflix, която от началото на този месец започна работа и в България, увеличава приходите си до $ 1.82 милиарда през последното тримесечие на 2015 г., което е с 22,8% повече от същия период на 2014 г. - $ 1.48 млрд. Това стана ясно, след като компанията публикува тримесечния си доклад.

В същото време, обаче, нетната печалба за периода е в размер на $ 43,18 милиона в сравнение с $ 83.4 милиона година по-рано. Според доклада, през последното тримесечие броят на абонатите Netflix се увеличава до 5,59 млн. души. Цифрата надминава очакванията на компанията, която през октомври миналата година прогнозира увеличение на този показател до 5,15 милиона потребители.

Компанията възнамерява да продължи да разширява дейността си по целия свят до края на годината. Акциите на Netflix почти са се удвоили през последната година. На борсата в Ню Йорк във вторник, котировките си са се повишили с 8% до $ 116.55. В началото на януари, компанията разшири услугата си в повече от 130 нови държави. Единствено прави изключение Китай, където достъпът до Netflix се забави.

През юли миналата година, компанията призна за възможността за забавяне. Въпреки че от фирмата потвърдиха, че плановете за Китай остават в сила, тяхното изпълнение ще изисква по-задълбочени преговори с властите на страната относно елементите на излъчваното съдържание.

Базираната в Калифорния Netflix, доскоро работеше в повече от 60 страни. Netflix е от ново поколение мултимедийни телевизионни компании, които предлагат своите продукти (филми, предавания и сериали) с помощта на "стрийминг" технология, потребителите получават сигнал на различни електронни устройства, включително компютри, смартфони и други мобилни платформи.

Подкрепи Economic.bg