Netflix връща по-високото качество на видеото в Европа

Компанията намали качеството на стрийиминга, за да помогне на мрежата в условия на повишен трафик

Netflix връща по-високото качество на видеото в Европа

Снимка: Unsplash

През март Netflix започна да намалява качеството на видео излъчването на някои пазари като Европа, Индия и Австралия в опит да облекчи трафика на данни в мрежата в момент, когато много хора по света останаха по домовете си и скоростта на интернет започна да пада. Сега компанията постепенно се връща към нормалност. 

Някои потребители в Европа отново получават 4K HDR видео качество при скорост на пренос на данни до 15 Mb/s. Конкретно се споменават държавите Дания, Норвегия и Германия, предава Mashable. От Netflix потвърдиха пред FlatpanelsHD, че действително са започнали да възстановяват качеството на видеото. Компанията посочва, че „работи с интернет доставчици, за да помогне за увеличаване на капацитета“.

Apple, Amazon, Facebook и YouTube също намалиха качеството на потока в своите стрийминг услуги в Европа този март. Призив за това отправиха и от самата Европейска комисия. 

Apple започна да въвежда обратно Apple TV+ в нормално състояние в края на април. Сега и Netflix реши да последва примера, докато все повече европейски страни започват да облекчават наложените ограничения поради пандемията на коронавирус и хората постепенно се връщат към активна дейност. 

Коментари: 0