10 невероятни приключения, които трябва да изживеете

Тези пътешествия могат да променят живота ви

10 невероятни приключения, които трябва да изживеете

Светът никога не е бил толкова достъпен, колкото е сега. От Великата китайска стена до Галапагоските острови, от хималайските върхове до Карибите, до северните сияния, до преследването на пълните слънчеви затъмнения. Днес можете дори да стигнете до Южния полюс като туристи. 

10. От единия бряг до другия, САЩ

Много хора мечтаят за това невероятно приключение, като възможностите за стигане от единия бряг до другия са много и предлагат разнообразни маршрути. Разстоянието между Ню Йорк и Лос Анджелис е около 5000км, а пътищата се извиват през едни от най-известните туристически дестинации като Нашвил, Мемфис, Път 66, Гранд Каньон и други.

9. Изкачване на Монблан, Франция/ Италия

Това е третият по големина връх в Европа. За там трябва сериозна подготовка, както и известна доза късмет с времето, но също така и аклиматизация. Изкачването отнема около три дни.

8. Камчатка, Русия

Гледките там са неописуемо красиви. Районът е много богат на биологични видове, а земята е динамична – с множество активни вулкани.

7. Спускане с колело в Алпите

До върховете, от които ще се спуснете, можете да стигнете с лифтове, специално пригодени да качат и колелото ви. Има много варианти за маршрути.

6. Дорийски бряг, Турция

Това място би развълнувало всеки човек с приключенски дух. Там можете да си наемете яхта ако сте опитни, а можете и просто да се повозите.

5. Каубои и индианци, САЩ

Ще пренощувате в Долината на Смъртта в източна Калифорния, ще минете през каньона на Юта, ще спите в индиански палатки – всичко това преди рафтинга в река Колорадо.

4. Северно сияние, Исландия

Да видите Северното сияние на снимка е едно, на видео друго, но на живо е неописуемо. А в Исландия местните знаят точно от къде и кога да го гледат, а астрономи водят туристически групи и обясняват как се получава този природен феномен.

3. По пътя на Дарвин, Галапагос

Островите са известни по света като вдъхновението на Чарлз Дарвин за разработването на неговата теория за еволюцията, както и основополагащия му труд „За произхода на видовете”. Можете да се потопите изцяло в дивата атмосфера на острова.

2. Великата китайска стена

Можете да минете по части от стената, които не са особено известни сред туристите. Можете да организирате прехода си , като много агенции предлагат шестдневни туристически пакети.

1. Южен полюс

Можете да летите до Кейп Таун, а от там до Южния полюс. Там можете да влезете в ледени пещери, да видите колониите на пингвините, както и да влезете в научно-изследователските станции. 

Коментари: 0