Никола Добрев се оттегля от управлението на КЦМ

Румен Цонев поема поста на председател на СД и главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД

Никола Добрев се оттегля от управлението на КЦМ

Никола Добрев като Мистър Икономика 2015

Снимка: Икономика

Невена Мирчева Автор: Невена Мирчева

Дългогодишният лидер на КЦМ-Пловдив инж. Никола Добрев се оттегля от управлението на компанията, съобщиха на пресконференция от дружеството днес. Неговият пост като председател на Съвета на директорите на КЦМ 2000 АД поема главният изпълнителен директор инж. Румен Цонев.

Инж. Найден Михайлов също се оттегля от СД на КЦМ 2000 АД.

Припомняме, че инж. Никола Добрев спечели наградата "Мистър Икономика" за 2015 г. в конкурса, който се организира от сп. "Икономика".

На общо събрание на акционерите бяха избрани и нови управителни органи.

В Съвет на директорите на КЦМ 2000 АД Румен Цонев е председател на СД и главен изпълнителен директор. Розин Ангелов е заместник-председател на СД, а членове са Стоян Пехливанов, Атанас Маринскии Иван Добрев.

В Надзорния съвет на КЦМ АД влизат Румен Цонев - председател, Стоян Пехливанов – заместник-председател и Димитър Черняев – член.

На първото си заседание Надзорният съвет е избрал и Управителен съвет  на дружеството в състав: Сийка Хрискова – председател на УС, Иван Добрев - изпълнителен директор, Стефан Стойчев – заместник-председател и членове: Огнян Начков, Мариана Гуркопашова, Явор Кехайов, Пламен Семерджиев.

На общите събрания са отчетени и финансовите резултати на дружествата.

През 2018 г. са  произведени 71 697 т. олово и 75 150 т. цинк, 41 315 кг. сребро и 296 кг. злато.

Активите на дружествата от Групата към 31.12.2018 г. възлизат 725 880 хил. лв. Отчетените приходи от дейността за миналата година са 749 498 хил. лева, като печалбата от основна дейност (EBIT) е 20 392 хил. лв., а резултатът от оперативната дейност без амортизации (EBITDA) е 53 920 хил. лв.

Коментари: 0