Николай Нанков се връща в регионалното министерство

Утре сутринта неговата оставка като депутат от ГЕРБ ще бъде гласувана в Народното събрание

Николай Нанков се връща в регионалното министерство
Бившият регионален министър и настоящ депутат от ГЕРБ Николай Нанков се връща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Три седмици, след като Народното събрание го освободи от министерския пост и го върна зад парламентарната банка, той отново ще се върне във ведомството, но като зам.-министър, научи Economic.bg.

Днес той депозира в деловодството на НС своята оставка като депутат, като тя ще бъде гласувана утре – в самото начало на пленарната сесия.

Тази рокада беше очаквана, въпреки че от политическа гледна точка е меко казано странна. Премиерът Борисов поиска оставките на тримата министри – на Нанков, на Ивайло Московски и на Валентин Радев, като акт на отговорност, която те поемат заради 20-те жертви в катастрофата край Своге, вина за която има и лошото състояние на пътя там. Сега Нанков отново се връща да управлява строителството и ремонта на пътищата в страната.

Но още в първия ден на своя пост новият министър на регионалното развитие Петя Аврамова заяви, че „хора със знание и опит като Николай Нанков трябва да бъдат включени в работата, така че за мен ще бъде много ценно да ползвам неговите знания и опит“. „Той ще бъде един от стълбовете в министерството, ако приеме тази възможност да остане“, каза тогава тя.
Коментари: 0