Нов евтин iPhone SE на хоризонта: Прогнози и слухове

Първият бюджетен iPhone SE се появи през 2016 г.

Нов евтин iPhone SE на хоризонта: Прогнози и слухове

Снимка: Apple

3926 ~ 3 мин. четене
Apple лансира първия бюджетен модел iPhone SE през 2016 г. с идеята да го пласира на развиващите се пазари, където потребителите са с по-ограничени възможности. Визуално 4-инчовото устройство много напомня на iPhone 5S от 2013 г. и въпреки че не може да се похвали с параметрите на водещите смартфони от високия клас, той се оказа високо оценен от потребителите. Нещо повече, според индекса American Consumer Satisfaction именно iPhone SE е смартфон номер 1 от гледна точка на удовлетвореността на клиентите.

Две години след дебюта му нямаше индикации за повята на нов, докато през този април не се появи информация, че Apple е внесла документи за регистрация към регулаторния орган. Това, според анализаторите, дава надежда, че на хоризонта действително се задава iPhone SE 2.

Първият бюджетен SE модел се появи през пролетта, а миналата година по същото време се появиха и устройства с по-добри възможности за съхранение на данни (от 16GB до 64GB и от 32GB до 128GB). Това кара наблюдателите да очакват, че следващият модел SE може да се появи още през идните месеци.

Apple по традиция запазва и този път дълбоко мълчание. А това, като че ли отприщва още повече слухове и спекулации по темата.

Ето какво циркулира в онлайн пространството по отношение на тъй наречения iPhone SE 2. Информацията е събрана от изданието CNET.

Apple вероятно няма да промени iPhone SE 2 ... много

Авторитетният анализатор Мин-Чи Куо, който се слави като един от най-достоверните източници по отношение на Apple, коментира преди време, че компанията едва ли ще хвърли много усилия в голяма преработка на iPhone SE. Причината е, че производителят ще бъде зает с представянето на три модела в стилистиката на iPhone Х и няма да има „достатъчно резервни ресурси“.

Ако думите му са верни, това означава, че телефонът ще се появи с обновени спецификации. Предполага се, че ще получи по-добра камера с оптична стабилизация на изображението и четирицветна светкавица. Чипът в устройството вероятно ще е A11 Fusion CPU вместо A9. 

Надежда за функции като 3D Touch или безжично зареждане обаче няма, предвид ниската стартова цена. 

... Но може и да няма жак за слушалки

След като Apple премахна жака за слушалки в iPhone 7 и съответно в моделите след него, сега той може да изчезне и от SE 2. Този слух се появи в японския сайт Macotakara, който се позовава на информация от производители на калъфи за телефони, които твърдят, че са видели бъдещия iPhone. Според тях iPhone SE 2 ще изглежда като предшественика си, но няма да има жак. 

Кога ще се появи iPhone SE 2? 

Още през ноември 2017 г. се появиха слухове, че новият бюджетен модел ще дебютира през юли 2018 г. Тогава се коментира и цената, която вероятно ще е като на първия SЕ модел – около 400 долара. 

Новини обаче може да се появят още в началото на идния месец по време на WWDC конференцията на разработчиците. Тя ще се проведе на 4 юни. 

iPhone SE може да се окаже iPhone X SE и то с прорез

Информацията, че Apple работи по три модела всъщност навежда на мисълта, че един от тях може да се окаже бюджетният SE, като в наименованието му се вкара и едно „X”. Не е изключено компанията да пусне и два различни SE модела – с два различни дизайна, като единият да се придържа към по-старата визия, а другият да се разработи по примера на iPhone X и да бъде с прословутия прорез в горната част. 
Коментари: 0