Нов модел споделени електромобили вече е по софийските улици

Десет нови електромобила Nissan Leaf са на разположение в столицата

Нов модел споделени електромобили вече е по софийските улици
Автор: Вероника Тонева

От днес нов модел споделени електромобили вече е на разположение в столицата, научи Economic.bg. Компанията Spark, единствената, която предлага услугата споделени електромобили у нас, допълни автопарка си с 10 нови Nissan Leaf. Новият модел може да измине до 270 км пробег с едно зареждане. С тях автопаркът на Spark достига 130 автомобила, като плановете на компанията са до края на 2019 г. бройката да надмине 500.  

„За нас това е много важен момент в развитието на услугата“ коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK. „С добавянето на тези електромобили отваряме изцяло нов сегмент  – представителни коли от висок клас с повече пространство за пасажерите и багаж, както и сериозен пробег, който гарантира възможността спокойно да се пътува до всяка точка на България с електромобил.“
SPARK е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След ползване на услугата, може да оставите колата в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените за целта зони извън центъра на София.
Spark е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.

Коментари: 0