Нов телевизор гони комарите

Серията е разработена специално за индийския пазар

Нов телевизор гони комарите

LG обяви нова линия телевизори Mosquito Away, които наред с основното си предназначение предлагат и защита от комари. Серията е разработена специално за индийския пазар, за да помогне в борбата срещу маларията, причинявана именно от комарите, съобщи CNET.

Всички модели LG Mosquito Away имат специален ултразвуков излъчвател, който генерира неприятни за комарите и същевременно неуловими от човешкото ухо сигнали. 

Най-достъпният модел от серията е с големина 32 инча и струва приблизително $400. В горния край на ценовата скала е 43-инчов телевизор за $710. 

Проучване на LG за пазара в Индия разкрива, че в страната няма нито едно устройство, подобно на телевизорите Mosquito Away, въпреки нарастващия проблем с комарите. Компанията твърди, че новите й телевизори не излъчват вредни за човека или животните сигнали и не използват химически репеленти, пише още technews.bg.

Статистиката сочи, че комарите са истинско бедствие в Индия. През миналата година само в столицата Ню Делхи са регистрирани над 10 хиляди случая на инфекции с тропическа треска, която също се разпространява от комарите.

Коментари: 0