Нова игра позволява да кацнете на 18 квадрилиона планета

Геймърите могат да кацнат с космическия си кораб на тях и да ги изследват

Нова игра позволява да кацнете на 18 квадрилиона планета

Единствената българска верига за видеоигри Pulsar представи официално новата космическа игра No Man's Sky. Проектът впечатлява с огромните си мащаби и с това, че голяма част от планетите в него са създадени от специален алгоритъм. Подход, който според мнозина ще доведе до нова ера във виртуалните забавления.

Много разработчици говорят за необятни игрални вселени и пълна свобода на действие, но малцина са достигали толкова близо до изпълнението на това обещание, колкото Hello Games – разработчик на No Man's Sky. Ако сте смятали, че градовете, фентъзи кралствата и идиличните тропически острови, по които сте скитали до момента в игрите са огромни, пробвайте да си представите едно число, казващо всичко за направилия дългоочакваната си премиера No Man's Sky – 18 446 744 073 709 551 616 (18 квадрилиона). Това е броят на планетите, на които можете да кацнете с космическия си кораб и да изследвате в играта.

Вдъхновени от творбите на класиците във фантастиката Артър Кларк и Айзък Азимов, авторите на играта създават уникален алгоритъм, благодарение на който всяка планета е уникална, неизследвана и генерирана на случаен принцип. Това на практика е безкрайно приключение, което можете да играете с години, дори и след като сте се насладили на един от четирите финала, проследяващи развръзката в междугалактическата война, на която ще станете свидетели.

Освен това в No Man's Sky няма да срещате само управлявани от изкуствен интелект сподвижници и противници. Всички играчи по света се намират на общи сървъри и след като откриете интересна нова планета, можете да изпратите координатите й на хора от цял свят. Дори и да не искате да го правите, няма да страдате от липса на компания – в играта са налични четири извънземни раси, всяка една от които – с уникален език, който трябва да изучавате дума по дума, ако искате да влезете в контакт с представителите й.

No Man's Sky е проект, който е трудно да опишеш с думи, различни от „иновативен“ и „амбициозен“, а във веригата магазини Pulsar Games вече очакват бъдещите космически изследователи, нетърпеливи да се сдобият с играта.

Коментари: 0