Нова индустриална зона в Северозападна България

Теренът е с площ от 260 дка и е само на 14 км от пристанището в Оряхово

Нова индустриална зона в Северозападна България
4430 ~ 1 мин. четене

Нова индустриална зона ще се строи в Северозападна България. Тя част от стратегията за развитие на община Мизия до 2020 г. Индустриалната зона ще се изгради на мястото на отдавна фалиралия комбинат за целулоза и хартия. 260 декара от терена на неработещото предприятие са частна общинска собственост. Точно те са предвидени за новата индустриална зона, съобщи Kmeta.bg.

Преди дни кметът на Мизия Виолин Крушовенски сложи началото на амбициозния проект като подписа меморандум за сътрудничество с „Национална компания индустриални зони” ЕАД. Холдингът е със 100% държавно участие на капитала и е специализиран в изграждането, маркетинга и управлението на индустриални зони.

Той пое ангажимента да препоръчва Мизия като удачно място за развитие на бизнеса пред потенциални инвеститори. Теренът е подходящ за широк спектър предприятия от леката промишленост, за еко заводи, които преработват суровини и отпадъци, както и за добив на биогориво.

Важно е също така и разположението му – намира се само на 14 км от пристанището и ферибота в Оряхово, което улеснява износа на продукцията към европейските страни. Ако проектът потръгне и се намерят предприемачи, които да инвестират в Мизия, за хората в града се очертава по-добро бъдеще. В предприятията ще се разкрият работни места, което означава по-висок стандарт на живот и по-малко хора, които разчитат на помощи. 

Подкрепи Economic.bg