Нова обединена структура на Whirlpool и Indesit в България, Гърция и Адриатика

Ръководството й поема Алена Георгиева

Нова обединена структура на Whirlpool и Indesit в България, Гърция и Адриатика
5034 ~ 2 мин. четене

Whirlpool Corporation анонсира новата си организационна структура за регион EMEА, след като приключи процесите по придобиването на Индезит Кампъни.

В тази връзка, Алена Георгиева, регионален директор на Indesit Company за южна Европа, включваща България, Хърватска, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония, Косово, Гърция, Кипър и Албания, поема поста регионален директор на Whirlpool Corporation за  Гърция, България и Адриатика, което освен гореизброените държави включва и Словения.

Настоящият Управляващ директор на Whirlpool Corporation за България Васил Илиев, поема ръководството на интегрирания бизнес за България.


Алена Георгиева започва кариерата си в Офиса на Европейската общност в Атина.  Продължава развитието си в областта на маркетинга в Opel General Motors  България, следвано от осем години в "Бритиш Американ Табако", от които три години в регионалната централа за Централна и Източна Европа в Будапеща като Регионален Мениджър по Развитието. Завършила е Националната Гимназия за Древни Езици и Култури в София, а след това и Софийския Университет "Климент Охридски", специалност "Английска филология". Продължава образованието си в Delaware University, специалност "Маркетинг и Мениджмънт" и в УНСС, специалност "Международни Бизнес Отношения".  

Васил Илиев е един от създателите на офиса на Уърлпул България през 1995 год. Преди това работи за кратко в различни компании от авиационния и финасов сектор. В периода 1996 – 1997 година е на длъжност финансов контрольор на дружеството, a през 1998 год. е назаначен за Управител. Васил Илиев е завършил 7-мо ЕСПУ  в София с преподаване на английски език , а след това ВИИ ‘’Карл Маркс “ (сега УНСС), специалност ”Икономика и управление на търговията”.  Преминал обучение през Center For Creative Leadership , Dail Carnegie,  Whirlpool University. 

С близо 26000 служители, търговско присъствие в повече от 30 държави в Европа, Близкия изток и Африка със заводи в девет от тях, Whirlpool ЕМЕА е подразделение, принадлежащо изцяло  на Whirlpool Corporation. Whirlpool Corporation е световният лидер в производството на домакински електроуреди, с приблизително $20 милиарда годишен оборот, 100000 служители и 70 производствени и технологични центрове по света през 2014. Марките на компанията са Whirlpool, KitchenAid, Maytag, Consul, Brastemp, Amana, Bauknecht, Jenn-Air, Indesit и други големи марки, познати в повече от 170 страни. Централата на Whirlpool Corporation за Европа е базирана в Комерио, Италия

Коментари: 0