10 нови джаджи, които ще излязат тази година

Вижте най-новите устройства на водещите ИТ компании

10 нови джаджи, които ще излязат тази година
Както всяка друга година, към края на 2015 г. компаниите ще представят най-новите си технологични продукти, които ще диктуват тенденциите и през първата половина на 2016 г. Вижте някои от най-иновативните устройства, които ще залеят пазара.

1. Новият iPhone на Apple през септември


 
Apple обикновено представя новите си модели iPhone през септември и няма причина тази година да бъде по-различно. Спекулира се, че следващият iPhone ще се нарича iPhone 6s или iPhone 7 и се очаква, той да бъде с по-добра камера и екран Force Touch точно като този на Apple Watch. Телефонът вероятно ще бъде представен в два размера, подобни на iPhone 6 и 6 Plus.

2. Новият гигантски iPad през октомвриНоси се слух, че Apple работи върху нов iPad с 12.9-инчов екран, който ще е с приблизително същия размер като на екрана на 13-инчовия MacBook. Apple обикновено представя новите си версии iPad през октомври, така че има шанс да го видим тогава. 

3. Новата операционна система iOS през есента

Apple вече потвърди, че iOS 9 ще бъде представен тази есен. Компанията обикновено дава старт на новия си софтуер около датата, на която новите устройства заливат пазара. iOS 9 има редица нови функции за iPhone и iPAD, като по-мощна версия на Siri и възможността за работа на много апликации едновременно.

4. Нова версия на Apple TVВъпреки, че повечето наблюдатели очакваха нова версия на Apple TV през юни, това не се случи по време на годишната конференцията на американската компания. НО Apple има навика да представя новите си разработки в сверата на хардуера през есента, което значи, че можем да очакваме и новия Apple TV тогава.  

5. Нова версия на флагмана Moto XМиналата година Motorola представи най-новата версия на флагмана си Moto X през септември, така че е почти време за актуализация. Моторола все още не е направила официално изказване за следващия си телефон. Но уебсайт, наречен STJS Gadgets Portal твърди, че е получен списък на спецификации за нова версия на Moto X, който Моторола според източници тества в момент. По думите на източниците, телефонът ще е по-голям и ще има по-отчетлив екран, по-добра камера и по-дълъг живот на батерията.

6. Новата версия на Android

Android M ще бъде представен тази есен, въпреки че Google не е уточнил точно кога. Актуализацията носи няколко значителни промени в Android, но сред най-големите е Google Now On Tap, по-усъвършенствана версия на Google Now. Google обикновено пуска Android M през есента, заедно с новите си Nexus устройства.

7. Новият Nexus на Google през октомвриЗа последните две години, Google представи новите си версии на Nexus през октомври. Следвайки логиката, Google може да пусне още един нов телефон през октомври, за да съвпадне със старта на следващата версия на Android. Няма много информация за това какво да очакваме от наследника на Nexus 6, но блогът Android Police съобщава, че Google може да пусне две нови устройства Nexus тази година - един с 5.2-инчов екран и един - с 5.7-инчов.

8. Време е за следващия огромен Samsung Galaxy

Samsung вероятно подготвя новия си Galaxy Note за август или септември. Компанията не е обявила публично никаква информация за бъдещите си телефони, но блогът Sam Mobile твърди, че телефонът вероятно ще притежава дисплей с 2K или 4K резолюция и с 16-мегапикселова камера. Новата версия ще се конкурира директно с Apple за iPhone 6 Plus.

9. Новият телефон на OnePlus на 27 юлиOnePlus One е невероятно популярен, защото е много по-евтин в сравнение с повечето водещи Android телефони, но все още не е първокласен продукт, който работи добре. Сега компанията се подготвя да представи своята последна актуализация на телефона този месец. Той ще има нов дизайн, който включва метал и скенер за пръстови отпечатъци.

10. Windows 10 излиза през юли

Дългоочакваната актуализация на Microsoft Windows официално стартира на 29 юли. Това е голяма новина, особено за тези, които жаднеят за една по-традиционна операционна система след Windows 8. Windows 10 идва с ново Start меню и с по-изчистен и лесен за ползване браузър, наречен Edge.
Коментари: 0