Новият сезон на „Fortnite“ е тук, но не и за iPhone

Заради съдебната сага с Apple

Новият сезон на „Fortnite“ е тук, но не и за iPhone

Снимка: Unsplash

952 ~ 1 мин. четене

Epic Games пусна новия сезон на хитовата видео игра „Fortnite“ в четвъртък, сблъсквайки героите на Marvel със злодея Galactus. Потребителите на iPhone и iPad обаче нямат достъп до актуализацията заради правната битка на гейминг компанията с Apple.

Гигантът от Купертино премахна играта от своя онлайн магазин App Store, след като Epic Games се противопостави на задушаващата политика на компанията, която прибира между 15-30% комисионна за всяка покупка, и измисли начин как да извършва директни плащания без да използва системата на Apple.

След премахването на играта от магазина, Epic заведе дело срещу Apple този месец, с което смело хвърли ръкавицата на гиганта. „Fortnite“ се радва на огромна популярност и на над 350 милиона играчи в световен мащаб. Гейминг сагата е особено популярна сред по-младите потребители и се превърна в една от малкото „спасителни лодки“ към външния свят за децата, затворени у дома по време на пандемията от коронавирус.

Epic в сряда отново заяви, че няма да премахне функцията за директно плащане, което означава, че потребителите на iPhone няма да получат най-новата версия на Fortnite.

Озаглавена „Nexus War“, новата версия включва Marvel герои, като Thor, Iron Man, She-Hulk, Storm и Doctor Doom.

Подкрепи Economic.bg