Новите 4G таблети на Apple от днес са в мрежата на Мтел

Телеком операторът разшири партньорството си с Apple

Новите 4G таблети на Apple от днес са в мрежата на Мтел
Новите таблети на Apple iPad 9.7 и iPad Pro са вече на българския пазар в мрежата на Мтел. Телекомът разшири партньорството си с американската компания и така стана първият оператор у нас, който пуска устройствата в продажба и вторият в цялата Telekom Austria Group, от която е част. 

Новите iPad модели влизат в продажба ден, след като Apple обяви финансовите си резултати за третото тримесечие. В тях впечатление прави ръстът от 11% в продажбите на този тип устройства на марката на годишна база. 

Това увеличение идва на фона на стабилизиращия се пазар на таблети в световен мащаб. В сегмента бяха реализирани върхови постижения през 2013 г.  2014 г., когато  бяха продадени, съответно по 219.9 и 230.1 млн. бройки. След това доставките рязко спаднаха, а сега  анализаторите  предвиждат леко, но стабилно повишение, обясняват от Мтел. 

Една от надеждите за по-добри продажби идва и от новите функции, които производителите внедряват в таблетите. Впечатление прави например, че все повече се залага на арт опции, които да задоволят нуждите на визуални артисти. 

В тази връзка от Apple са се погрижили да подобрят работата и интеграцията на своя Pencil инструмент. Също да минимизират отблясъците на екрана, да повишат яркостта му и да увеличат броя на използваните цветове – всичко това чрез тъй наречения Retina дисплей, който се използва в iPad 9.7. 

Технологията ProMotion, налична в iPad Pro, позволява по-висока честота на обновяване – 120Hz, което прави филмите и видеоклиповете да изглеждат много по-добре, а игрите да вървят плавно. 

Новите таблети на Apple поддържат операционната система iOS 11, която беше пусната през есента, позволяваща по-плавна работа на няколко приложения едновременно. 

Моделите се предлагат с плановете за мобилен интернет Мтел сърф. Първоначално те ще са налични в 32 магазина на Мтел, но ще могат да се поръчват както от всички останали търговски обекти на телекома, така и онлайн от mtel.bg. 

Компанията представи и определяния като „бъдещето на смартфоните“ iPhone X, който също е в продажба от днес с мобилните планове Мтел без граници.

Мтел предлага таблетите на Apple във всички техни 4G версии. Моделът с най-популярния размер в света - 9.7-инчовият iPad е наличен с 32 и 128GB памет и избор от три цвята – сребърен, златен и астро сиво. iPad 9.7 се предлага на цена от 34,99 лева на месец с двугодишен план Мтел сърф 2XL или от 699,99 лева в брой.

10.5-инчовият и 12.9-инчовият модел на iPad Pro се предлагат с 64, 256 и 512GB памет. iPad Pro 10.5 е наличен в сребърен, златен, розово злато и сив цвят, а iPad Pro 12.9 в сребърен, златен и астро сиво. С двугодишен договор с Мтел сърф 2XL iPad Pro 10.5 може да се закупи за цена от 59,99 лева на месец или от 1269,99 лева в брой, а iPad Pro 12.9 струва от 73,99 лева на месец или от 1 559,99 лева в брой.

iPad 9.7 тежи под 500 гр. и използва новия Retina дисплей. Той e снабден с 64-битовия A9 чип, осигуряващ продуктивност, която прави всяко приложение бързо и отзивчиво. Така може да се разглеждат приложения, да се играят тежки игри и дори да се ползват няколко приложения едновременно. И всичко това при до 10 часа живот на батерията.

Мтел пусна в продажба и 4G версиите на iPad Pro с размери 10.5 и 12.9 инча. Двата модела са по-мощни от повечето мобилни компютри и са снабдени с най-модерните дисплеи, използвани на таблети. Освен високата резолюция те използват и технологията ProMotion. 

iPad Pro 10.5 се предлага с екран почти 20 процента по-голям от 9.7-инчовия модел — повече място за повече неща. И все пак си остава преносим, докато 12.9-инчовата версия предлага още по-голяма работна площ. 
Коментари: 0