Транспортното министерство подкрепя да има камара на превозвачите

Според него е хубаво да има единен субект, който да отговаря за политиките, които се реализират от бранша

Транспортното министерство подкрепя да има камара на превозвачите

„Подкрепяме всички усиля за учредяването на Българска автомобилна камара, в която да членуват всички превозвачи”. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски по време на публичното представяне на законопроект за Българска автомобилна камара.

По думите му, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) е изразило своето становище, че за развитието на автомобилните превози е хубаво да има единен субект, който да отговаря за политиките, които се реализират от бранша.

Московски каза още, че основната част от дебата е между браншовите организации, така че да се постигне баланс между всички интереси и да има справедливо отношение към всички членове. „Такава камара ще създаде възможност за формирането на по-ясни правила, по които да работим и ще подобри в пъти съвместната ни дейност“, допълни Московски. Той беше категоричен, че подобна практика съществува и в други страни от ЕС и е една полезна крачка за по-доброто функциониране на взаимоотношенията между държавата и бизнеса.

Коментари: 0