Защо авиокомпания мери пасажерите си на кантар

Проучването ще продължи до пролетта

Защо авиокомпания мери пасажерите си на кантар
Финландската авиокомпания Finnair започна да мери теглото на пътниците си с кантар.

Авиолинията започва изследване, заради което е поискала от 180 свои пасажери да се претеглят преди полета от летище Хелзинки тази седмица. Компанията обяви пред CNBC, че се нуждае от около 2000 доброволци, които да се включат в инициативата, за да получи точна информация за теглото на пътниците и ръчния им багаж.

Проучването ще продължи през пролетта на 2018 г., казват от Finnair, защото искат да съберат данни, когато пътниците носят тежки зимни палта и пътуват с по-леки дрехи при по-топло време. Информацията ще остане анонимна, допълват от авиокомпанията.

Целта на претеглянията, които е правят на пътници от по-малките самолети, е да се актуализират данните от почти десетилетия за средните тегла на пътниците, тъй като мрежата от маршрути на авиокомпанията се разширява и тя трябва точно да прогнозира полезния товар и колко гориво се изисква.

Авиокомпанията съобщи, че както и другите превозвачи, използва данни от Европейската агенция за авиационна безопасност от 2009 г., в която се изброяват стандартите за тегло, включително за багаж на пътниците. А те са следните - за мъж - 88 кг., за жена - 70 кг. и 35 килограма за дете.
Коментари: 0