Новите автобуси тръгват по улиците на София

Те имат Wi-Fi и видеонаблюдение

Новите автобуси тръгват по улиците на София

Снимка: Стоян Йотов

4397 ~ 1 мин. четене

Новите автобуси в София бяха официално представени днес и тръгват по улиците на столицата поетапно, предаде репортер на Economic.bg. 70 превозни средства тръгват от днес, а други 40 вчера са пристигнали на Пристанище Бургас. 

Те са оборудвани с безплатен безжичен интернет, видеонаблюдение в пътническия салон, климатик, рампа за детски колички и хора с увреждания са част от екстрите. 

На официалното им представяне пред Арена Армеец присъстваха столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на транспорта Ивайло Московски, представители на Столична община и други. 

Автобусите са дизелови, с по-нисък разход на гориво, по-сигурни и комфортни за пътниците. Част от линиите, които ще се обслужват с новите автобуси са: 604, 309, 84. Следващите линии, които ще бъдат обслужени от нови возила са 64, 82, 77, 73, 84, 384, 404 и др. 

Новите возила на градския транспорт ще сменят най-старите автобуси, които са произведени през 1978 г., 1988 г. и 1998 г. 

Модернизацията на столичният градски транспорт продължава. Планира се поетапното закупуване на още 190 автобуса.  Старите возила ще бъдат обявени за продажба или бракувани.

Коментари: 0