Новите коли в София вече са с табели СВ

На ден в КАТ се регистрират между 250 и 350 автомобила

Новите коли в София вече са с табели СВ

Снимка: Стоян Йотов

684 ~ 2 мин. четене

Новите автомобили в София вече получават в КАТ регистрационни табели от новата серия СВ. В петък с новата серия има регистрирани около 230 автомобила, в понеделник до обяд са около 100. Това каза пред БГНЕС началникът на КАТ-София Тенчо Тенев.

Така вече със сигурност 330 автомобила се движат по софийските улици с новата серия. Старите, които започват със "СА", са изчерпани и вече автомобилите са с регистрация "СВ". "Старата серия продължи 9 години, изчерпахме всички възможни символи и букви и се принудихме вече да минем на новата серия, която на латиница трябва да започне с Б, но тъй като на латиница Б не можем да го изпишем, изписваме го СВ", каза Тенчо Тенев. 

"Просто това е една нормална процедура, като свърши серията с буквите на един определен номер, минаваме към следващата серия, няма да има масова смяна на номера", категоричен е началникът на столичния КАТ.

На ден в КАТ се регистрират между 250 и 350 автомобила. Засега всичко върви нормално, колегите работят, нямаме проблем по отношение на регистрацията, каза още Тенев. Товапотвърдиха и шофьори, които бяха сред първите, излезли от КАТ София с новия номер "СВ". 

Шофьорите, които искат сами да изберат номера си, ще трябва да платят за удоволствието, като сумата може да набъбне до 7000 лева. Това е процедура, вписана в наредбата за раздаване на регистрационни табели. Желаещите да имат такива номера пускат молба, след одобрение плащат съответната такса и тогава си получават табелката с еднакви номера. 

Вече има и мераклии, които са подали молби за по–специални номера. "Имаме хора, които предварително са си платили за новата серия "СВ", тъй като те са единични бройки", обясни Тенчо Тенев. С уточнение, че не може да даде към момента точна информация, каза, че те са двама - трима.

Различни експерти пресмятат, че новите номера ще задоволят нуждите на столичния КАТ за около 7 години напред. Предишните табели – "СА", стигнаха за около 9 години, а първите табели по актуалния модел – с начална буква "С", свършиха за 13 години.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата" 

Подкрепи Economic.bg