Новият бюджет няма да ни отлепи от дъното

В него не е заложен икономически растеж, заяви бившият финансов министър Петър Чобанов

Новият бюджет няма да ни отлепи от дъното
Автор: Божидара Иванова

"Новият бюджет няма да ни отлепи от дъното, тъй като в него не е заложен икономически растеж". Това заяви бившият финансов министър Петър Чобанов в предаването "Здравей България“ по Нова ТВ.

По думите му философията на бюджета е на всяка цена да се смъкне дефицита, но въпросът е как това ще бъде постигнато и дали цената ще е именно икономически растеж. Чобанов заяви, че е рано да се поставят оценки на новия финансов министър, но подчерта, че той е добър професионалист и тепърва ще го доказва.

Той застана зад позицията на ДПС, че проектът "Южен поток“ е полезен за България заради създаването на работни места и дългосрочни ползи. "Но трябва да бъде изпълнен изцяло по европейските правила“, категоричен е Петър Чобанов.

Относно ситуацията около КТБ бившият финансов министър обясни, че Банков надзор трябва да провери какви са практиките в КТБ. От ДПС настояват да се приеме законът, който внесоха в парламента за оповестяване на лицата на висши държавни длъжности, които имат сметки в банки в подобна ситуация. "Така ще се сложи край на митовете, че КТБ е банка на ДПС“, коментира Чобанов.

Коментари: 0