Новият директор на Фонд „Земеделие“ уволни 4-ма служители

Той ги определи като \"кърлежи в системата\", но само един от тях е директор на дирекция

Новият директор на Фонд „Земеделие“ уволни 4-ма служители
3215 ~ 1 мин. четене
Автор: Ирина Илиева
Новият директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев започна "чистка" в във Фонда. Четирима служители а били уволнени, съобщи самият той пред БНР. Само един от тях обаче е директор на някаква дирекция. Грудев обясни, че е имало съмнения за тяхната „безкористна“ работа в службата.

Пред националното радио той обясни, че във Фонда работят „лоши герои“. А тези четирима, които са уволнени досега, той определи като "кърлежите в системата", които работят „безпрецедентно“. Най-високопоставеният от тези служители е началник на отдел. Не е ясно обаче дали уволнените ще бъдат привлечени към наказателна отговорност.

Грудев обеща, че ще се усвоят всички евросубсидии въпреки закъсненията, направени от предишната администрация на фонд "Земеделие". Докато по програмата за най-малките земеделски производители няма да се усвоят изцяло финансовите средства до края на годината. Той обеща, че най-късно до девет месеца ще навакса забавеното финансиране на проекти по различните мерки на европрограмите.

Към момента по Програмата за развитие на селските региони са заложени 2.9 млрд. евро до 2020 г. Подписаните договори по програмата са на стойност 2 млрд. евро, като от тях досега са изплатени само 850 млн. евро. Директорът на фонда обеща, че ще бъде наваксано с изплащането на средства и увери, че няма да има загуби.


Подкрепи Economic.bg