Новото кученце-робот на Sony вече танцува и разпознава хора (видео)

То спечели сърцата на посетителите на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас

Новото кученце-робот на Sony вече танцува и разпознава хора (видео)
Новото поколение куче робот на Sony - Aibo, вече може да танцува, да намери кокал и да разпознава хората от семейството на своите стопани. Японската компания за електроника представи новото поколение Aibo и новите номера, които той владее, на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас.

Обновената версия на роботизираното куче, което Sony пуска за първи път през 90-те години на миналия век, струва 198 000 ¥ (около $ 1 740). Предварителните поръчки започнаха през ноември, а първите доставки започват в Япония следващата седмица, съобщава CNN Money.

Засега от Sony не съобщават кога доставките ще са достъпни и в други страни.

Aibo привлече голям интерес от посетителите на CES, като събра множество фенове и представители на медиите.

Sony е направила много подобрения на Aibo. За разлика от предишните модели, този има OLED очи, които го правят по-реалистичен и показват по-нюансирани изрази.

Aibo е оборудван с изкуствен интелект, който дава нови възможности, като например лицево разпознаване, за да може да открива различни членове на семейството на своите стопани и за да различава хората от други предмети, като например кокал.

Също така кучето взаимодейства най-много в дома с този, който полага най-много грижи за него.

Основната камера се намира в носа на кучето и има сензори за допир на върха на главата, брадичката и гърба. Sony също така казва, че движенията му са по-реалистични - например, главата му се поклаща.

Също така новото поколение кученце-робот може да прави забавни трикове като да намери топка или кост, да легне или да подаде лапичка. Засега Aibo разбира английски и японски, но скоро ще "научи" още езици.

Sony казва, че основната цел на Aibo за момента е да бъде компаньон. Въпреки това, тъй като има придружаващо приложение, в крайна сметка може да бъде конкурент на интелигентни устройства като високоговорителите Echo на Amazon и Google Home.


Коментари: 0