General Electric съкращава 13 000 души заради срива в авиоиндустрията

Съкращенията ще са на хора, които се занимават с производство на реактивни двигатели

General Electric съкращава 13 000 души заради срива в авиоиндустрията
436 ~ 1 мин. четене

General Electric обяви, че ще съкрати 13 000 служители, които работят по създаването на реактивни двигатели, съобщава CNN Business. Съкращенията са вследствие на факта, че коронакризата нанесе тежък удар на авиационната индустрия и голяма част от самолетите по света са „заземени“.

GE Aviation обяви, че планира да ускори съкращаването на разходите, като трайно намали световната си работна сила с 25% през тази година. В този процент са включени и предварителните планове на компанията, от края на март, за съкращения на 10% от работната сила в САЩ.

Поръчките на компанията за създаване на реактивни двигатели бяха отменени, тъй като Boeing и Airbus значително намалиха производството на нови самолети. Търсенето на пътнически превозни средства също се срина заради кризата.

„Въпреки че това е изключително труден ход, съм уверен, че е крачката, която трябва да направим в отговор на това, че авиоиндустрията продължава да се свива“, написа изпълнителният директор на GE Aviation Дейвид Джойс в писмо до своите служители. „Надявам се, че кризата ще има и положителна страна и чрез възстановяването си да успеем да спечелим“, допълни той.

GE Aviation заяви, че съкращаването на работни места ще помогне на компанията да спести 1 млрд. долара. Основно съкращенията ще са за почасовите работници, както и тези, които не работят на пълен работен ден.

Коментари: 0