Ню Йорк ще има най-високата наблюдателна площадка в Западното полукълбо

Ню Йорк ще има най-високата наблюдателна площадка в Западното полукълбо

Снимка: New York Edge/Hudson Yards

Ню Йорк скоро ще има "най-доброто" в още една област - висока открита площадка за наблюдение. Наречена Edge (Ръба), наблюдателната площадка Hudson Yards ще бъде отворена следващата година, с несравними гледки към града. Извисяваща се на повече от 1100 фута (335 метра), Edge ще бъде най-високата открита площадка за наблюдение в Западното полукълбо и петата най-висока в света, съобщава CNN.

След като се изкачат с асансьора за 60 секунди, посетителите ще излязат на открита тераса с площ от 7 500 кв. фута (697 кв. м), който се простира на 65 фута (20 метра) напред от 100-ия етаж на новата кула 30 Hudson Yards и включва стъклен под, предлагащ на посетителите гледка от птичи поглед.

Edge разполага и с ресторант с размери 10 000 кв. фута (930 кв. м), както и с бар и пространство за организиране на събития.

Датата на пускане на новата площадка все още не е обявена, но вече са отворени груповите резервации за първото тримесечие на 2020 година.

"Edge кани посетителите да излязат в небето и да прегърнат панорамните гледки към Ню Йорк както никога досега", казва Джейсън Хоркин, изпълнителен директор на Hudson Yards Experiences.

Когато бъде открита, Edge ще е по-висока от наблюдателната площадка на Empire State Building, която е на 1050 фута над нивото на улицата. Новата площадка ще е по-висока и от Top of the Rock, която се намира в Рокфелер Център, на 850 фута над улицата.

Коментари: 0