Обявиха най-добрия работодател в света за 2016 г.

Фирмата е осмата сертифицирана компания в световен мащаб

Обявиха най-добрия работодател в света за 2016 г.
4010 ~ 2 мин. четене

Сертификатът за „Най-добър работодател за 2016“ получи френската компания „Сен-Гобен”. Тя е осмата фирма в света, на която независимата организация Top Employers Institute е присъдила този приз.

Отличието Сен-Гобен получава за това, че се фокусира върху развитието на таланта и уменията на своите служители. Друг фактор е корпоративната култура на компанията, която е в основата на силните ценности, формиращи нейната политика за Корпоративна Социална Отговорност.

„Този сертификат е част от нашия открит и продължителен стремеж към усъвършенстване. Проучването ни дава възможност да откриваме новаторските практики в областта на човешките ресурси извън компанията и да дискутираме краткосрочните и дългосрочни предизвикателства пред нас. Този сертификат подсилва също и нашия работодателски бранд“ отбелязва Клер Педини, старши вице-президент, отговарящ за човешките ресурси в Сен-Гобен.

По отношение на условията на работа бяха проверени и одобрени шестстотин практики и показатели за всички 21 държави, които бяха сертифицирани и в които Сен-Гобен присъства: Бразилия, Канада, Китай, Чехия, Дания, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Япония, Малайзия, Мексико, Холандия, Полша, ЮАР, Южна Корея, Испания, Швеция, Тайланд, Великобритания и САЩ. Това показва силата и единността на международната политика на Групата в областта на човешките ресурси, политика, която има четири ключови приоритета: професионална мобилност, многообразие на екипа, съпричастност на служителите и развитие на таланта.

„Сен-Гобен е прекрасен пример за компания, която е хармонизирала дейността си по начин, с който облагодетелства не само своите служители, но и оперативната ефективност в глобален мащаб“ отбелязва Дейвид Плинк, главен изпълнителен директор на Top Employers Institute. За трета поредна година Сен-Гобен е сертифицирана за Европа и за първа година за Северна Америка и за Азиатско-Тихоокеанския регион.

За СЕН-ГОБЕН

През 2015 г. Сен-Гобен чества своята 350та годишнина, 350 причини да вярваме в бъдещето. Благодарение на опита и способността си непрекъснато да въвежда нови решения, Сен-Гобен, световният лидер в производството на материали за жилищната среда и строителството, проектира, произвежда и разпространява висококачествени строителни продукти, осигуряващи иновативни решения за предизвикателствата на растежа, енергийната ефективност и опазването на околната среда. С продажби от 38,3* милиарда евро през 2014 г., Сен-Гобен развива дейност в 65 държави и има над 170 000 служители.

В България Сен-Гобен е представена от направленията Ecophon, Eurocoustic, Isover, Rigips, Weber и представителствата Glass, Formula и PAM. Компанията разполага с два завода на територията на страната и има 96 служители.

Подкрепи Economic.bg