Оливър Стоун снима филми за Путин и Сноудън

Холивудският режисьор посети Москва за срещи с двамата си герои

Оливър Стоун снима филми за Путин и Сноудън
308 ~ 2 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Френската продуцентска компания Wild Bunch получи право за международна дистрибуция на филма на Оливър Стоун за бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън, информира днес британската BBC News. Снимките на лента по романа на руския адвокат на беглеца Анатолий Кучерена ще започнат в близките месеци.

Тази седмица Стоун посети Москва, където се срещна с Ед Сноудън и руския му защитник. По думите му те, заедно с режисьора, са утвърдили сценария на лентата и изпълнителите на главните роли. За ролята на Сноудън е избран холивудският актьор Джоузеф Гордън-Левит.

„Ние с Оливър окончателно утвърдихме сценария. На мен ми се струва, че се е получил много добър и като излезе филма, смятам, че той ще накара мнозина сериозно да се замислят“, коментира Кучерена.

По думите му филмът ще трябва да е готов до есента 2015 г., като за снимките му са отделени 55 снимачни дни. По информацията на портала Deadline.com снимките на продукцията ще започнат през януари в Мюнхен.

В основата на сценария е положен романът на Кучерена „Времето на октопода“, а също така книга на журналиста на The Guardian Люк Хардинг „Досието на Сноудън: Историята на най-издирвания човек в света“.

Успоредно с това върви подготовката на друг филм за Сноудън по книга на журналиста Глин Гринуалд. По информация на американските медии за продуценти са поканени Макъл Уилсън и Барбара Броколи, които са работили за последните поредици за Джеймс Бонд.

Новият поглед към Путин

Освен снимките на лентата за ексшпионина, Оливър Стоун има планове за документална картина за руския президент Владимир Путин.„Аз бих му взел интервю, за да покажа гледната точка, която американците не искат да чуят. Бих искал да направя документален филм за него“, каза световноизвестният режисьор пред РИА Новости.

Прессекретарят, говорител и зам.-шеф на администрацията на президента Дмитрий Песков заяви, че в Кремъл са запознати с плановете на Стоун. Той обаче не пожела да каже дали руските власти са готови да окажат съдействие на снимачния екип.

По думите на Песков руският държавен глава е успял да поговори със Стоун в московския Театър на нациите на 4 ноември, където се провеждаше вечер, посветена на паметта на актьора и писател Василий Шукшин. По-рано Оливър Стоун пусна документални филми за кубинския лидер Фидел Кастро и за президента на Венецуела Уго Чавес.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg