Apple е мечтаната компания за работа във Великобритания

Американските гиганти като цяло доминират в класацията на глобалния сайт за работа Indeed

Apple е мечтаната компания за работа във Великобритания

Снимка: Pixabay

Ново изследвани определи Apple като най-добрата технологична компания за работа във Великобритания. Класацията е на глобалния сайт за работа Indeed, който е сложил американския гигант от Купертино на върха след анализ на „стотици хиляди“ ревюта за работа, оставени от служители на технологични компании на нейния уебсайт.

Продуцентът на глобални събития GDS Group и IT фирмата Cisco се нареждат съответно на второ и трето място, докато Microsoft и Siemens оформят Топ 5.

Гигантът в онлайн търговията Amazon също успява да се класира в Топ 15, но на последното 15-о място.

Първата позиция на Apple се дължи на добро заплащане, предлагането на отстъпки или безплатни технологични продукти, здравни осигуровки, както и самата култура на компанията - това са посочените причини от служителите за популярността на компанията сред работещите.

Базираният в Калифорния производител на iPhone отвори първия си европейски магазин в Лондон преди 15 години. Вече работят 2500 души само в столицата, като общо 6 500 са служителите на компанията във Великобритания.

Американските фирми доминират в класацията, като съставляваха девет от първите 15, а само три компании от Обединеното кралство успяват да се наредят в списъка. Две от останалите три фирми са японски и една е немска - Siemens.

Ето и Топ 15 на най-добрите технологични работодатели във Великобритания:

1. Apple

2. GDS Group

3. Cisco

4. Microsoft

5. Siemens

6. Ricoh

7. Oracle

8. Fujitsu

9. IBM

10. RS Components

11. Booking.com

12. Hewlett Packard

13. Xerox

14. Just Eat

15. Amazon
Коментари: 0