Oracle ще наеме 2 хил. нови служители

Пазарът за доставки на облачни услуги се оценява на $ 38,9 млрд. през 2019 г.

Oracle ще наеме 2 хил. нови служители

Снимка: Oracle

Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева
Oracle Corp планира да наеме допълнително работници като част от агресивен план за разпространяване на облачните си изчислителни услуги на повече места по света. Планирани са близо 2 хил. нови работни места, заяви Дон Джонсън, изпълнителен вицепрезидент на звеното за инфраструктура на Oracle Cloud, пред Reuters.

Новите работни места ще бъдат в центровете за разработка на софтуера на компанията в Сиатъл, района на санфранциският залив и Индия, както и в близост до нови центрове за данни. „Ние правим това много, много агресивно. Навсякъде всичко се движи в облачната инфраструктура на нашето поколение две облачни инфраструктури“, добави Джонсън.

Целта на фирмата да се конкурира по-добре с големите компании в бранша като Amazon Web Services и Microsoft Corp, но също така този ход ще допринесе за подобряването на бизнес софтуера на Oracle за финанси, продажби и други функции, за да приобщи нови системи през следващата година.

До края на следващата година Oracle планира да отвори още 20 виртуални пространства тип облак. Те представляват центрове за данни. Клиентите могат безопасно да съхраняват информация, която се възстановява при извънредни случаи и се спазват местните законите за съхранение на данни. Планира се изграждане в Чили, Япония, Южна Африка и Обединените арабски емирства, както и на други места в Азия и Европа.

В момента компанията има 16 такива пространства, от които 12 бяха създадени през изминалата година.

Към 31 май Oracle разполага с около 136 хил. служители на пълен работен ден, от които 18 хил. работят по облачните услуги и операциите за поддръжка на лицензи.

Силно конкурентният пазар за доставки на облачни услуги се оценява на $ 38,9 млрд. долара през 2019 г. от Gartner. Oracle се стреми към големите печалби в сектора. Добра възможност за това е проектът „Съвместен облачен инфраструктурен отбранителен облак“ (JEDI), чиято стойност е $10 млрд. и е финансира от американското министерство на отбраната. Възлагането на този договор беше забавено за преразглеждане, след като Oracle изрази загриженост относно процеса.

Джонсън заяви, че допълненията за работа не са свързани с проекта JEDI, но добави, че Oracle продължава да изгражда центрове за данни за потенциални правителствени клиенти.
Коментари: 0