Още 60 автобуса на природен газ ще се движат в столицата през 2019 г.

Те са част от мащабната програма на Столична община за обновяване на автопарка

Още 60 автобуса на природен газ ще се движат в столицата през 2019 г.

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков

В началото на 2019 г. ще пристигнат още 60 съчленени 18-метрови автобуса на природен газ, част от мащабната програма на Столична община за обновяване на автопарка. В програмата са включени 120 автобуса на природен газ, като първите 60 трябва да бъдат въведени в експлоатация в средата на ноември. 

Автобусите, които ще бъдат въведени през следващата година, за част от най-голямата по обем лизингова сделка за доставка на автобуси в страната – между Столична община и Сожелиз България ЕООД. Търгът е спечелен от дъщерното дружество на Сосиете Женерал Експресбанк, в партньорство с MVB Truck&Bus Bulgaria (официален представител на MAN Truck & Bus AG) и е с 8-годишен период на финансиране. Сумата на лизинговия договор възлиза на над 40 млн. лева. Освен това в договора са включени и гаранционното и сервизно обслужване на автобусите. 

MVB Truck&Bus Bulgaria има вече спечелен търг за автобуси за Столичен Автотранспорт и обслужват доставените по предходната обществена поръчка 126 бр. съчленени газови автобуса.

„До края на годината в София ще пристигнат и първите 20 електробуса, както и още 22 автобуса на природен газ“, написа преди месец във Facebook профила си Фандъкова. Очаква се електробусите да влязат в експлоатация през месец ноември. 
Коментари: 0