Основни тенденции при туристическите пътувания през 2019 г.

Трендовете очертават експерти от Lonely Planet

Основни тенденции при туристическите пътувания през 2019 г.

Снимка: Pixabay

Експертите от Lonely Planet очертаха главните тенденции в областта на пътешествията през 2019 г. Според специалистите туристите ще се насочат към културни дейности, спа процедури и неорганизирани пътувания.

По тяхно мнение все повече хора в последно време се отказват от приключения в дивата природа в полза на културните забавления, запознаване с изкуството и историята на определен град, село или регион. Освен това следващата година ще нарасне популярността и на здравния туризъм.

Друга очевидна тенденция е увеличаването на броя на самостоятелно пътуващите туристи. Най-популярните за тях дестинации са Индия, САЩ, Нова Зеландия и Италия. Вместо да пътуват с голяма компания, туристите предпочитат да отидат някъде с близките си и така броят на семейните пътувания ще нарасне през 2019 г., казват експертите.

Тренд е и пътуващите все повече да избягват тълпите в търсене на непопулярни места. Така туристите все повече и повече искат да пътуват по неуточнени маршрути, срещайки неоткривани маршрути.

Коментари: 0