От 2 юни пада забраната за транзит през най-красивото летище в света

През Чанги преминава голяма част от авиотрафика за Австралия, Бали и др. екзотични дестинации

От 2 юни пада забраната за транзит през най-красивото летище в света

Снимка: Wikipedia

Управлението на гражданската авиация на Сингапур разрешава транзита на пътници през летище Чанги от 2 юни 2020 г., съобщават авиационните медии. Вече повече от два месеца транзитът на пътници през летището е забранен, като се издават само отделни разрешения за евакуационни полети. Свалянето на забраната от 2 юни обаче не е абсолютно – авиокомпаниите, желаещи да се възползват от възможностите на транзита, трябва да подават предварителни заявки чрез ръководството на летище Чанги до Управлението на гражданската авиация на Сингапур.

Всички заявки ще се разглеждат с внимателно отчитане на предприетите мерки за авиационна и епидемиологична безопасност, уверяват от управлението. Транзитните потоци ще бъдат строго разграничени от останалите, като върху пътниците ще се налага строг санитарно-хигиенен контрол. 

Летище Чанги е едно от най-модерните, а през 2019 г. беше определено от авторитетната британска компания Skytrax и за най-красиво в света. Въпреки това то е и едно от най-натоварените, обслужвайки по над 65 млн. пътници през последните години. През него преминават полетите на над 100 авиокомпании, които свързват 380 големи града в 100 държави по целия свят. Летище Чанги е един от най-големите хъбове в Азия, през който минават много от полетите за Австралия, островите Бали, Пукет и др. екзотични дестинации.

Коментари: 0