От 2,4 до 8,4 евро за влизане в Гърция от 1 юни

Властите пуснаха пунктовете за пътни такси при Промахон

От 2,4 до 8,4 евро за влизане в Гърция от 1 юни
420 ~ 1 мин. четене

Желаещите да влязат в Гърция ще трябва да платят от 2,4 до 8,4 евро. Това ще се случи след като бъдат пуснати в експлоатация пунктовете за пътни такси при Промахон.    

Касите, които се намират само на 2 км от границата с България, ще заработят с решение на транспортния министър на Гърция Христос Спирдзис. То бе публикувано в Правителствения вестник на южната ни съседка.

Леките коли ще трябва да платят 2,4 евро, за да бъдат пропуснати при Промахон. Мотоциклетите ще се таксуват с 1,7 евро, а тежкотоварните автомобили – от 6 до 8,4 евро. Таксите са същите като на останалите каси по магистрала „Егнатия“, съобщава ClubZ.

Според гръцките медии задействането на пътните каси е едно от предварителните условия за приватизацията на автомагистралата.

Приватизацията на аутобана, както и тази на старото атинско летище в крайморското предградие Елинико буксуват в продължение на повече от година и половина в резултат на нежеланието на правителството на СИРИЗА и Независимите гърци да ги осъществят.

Атина вече няма накъде да увърта след последното заседание на Еврогрупата. На него финансовите министри от Еврозоната поставиха изпълнението на конкретните приватизации като едно от основните условия за отпускането на помощния транш в размер на 10,3 млрд. евро. 

Подкрепи Economic.bg