1/3 от французите и италианците смятат, че Великобритания вече не е в ЕС

Проучване на Евронюз показва, че европейците не се вълнуват много от Brexit

1/3 от французите и италианците смятат, че Великобритания вече не е в ЕС
Почти една трета от французите и италианците смятат, че Великобритания вече е напуснала Европейския съюз, според проучване на Euronews (Евронюз). 

Проучването, проведено за Euronews от Populus, показва, че не всички на континента обръщат внимание на Brexit.

Около 28% от французите и италианците смятат, че Великобритания вече е напуснала ЕС. Тази цифра спада до 12% в Германия и 2% в самото Обединеното кралство.

Проучването, проведено сред национално представителни извадки от най-малко 1000 възрастни във всяка от четирите страни, също показва колко оптимистични са европейците за живота след Brexit.

На въпроса за потенциалното въздействие на Brexit върху Обединеното кралство, ЕС и собствената страна на респондента, хората не са сигурни какви са последиците.

Въпреки това, те мислят, че Brexit ще причини повече вреди, отколкото ползи.

Около 59% от хората в Германия смятат, че Brexit ще има вредно въздействие върху Обединеното кралство в сравнение с 41% във Франция, 38% в Италия и 34% във Великобритания.

Отразявайки продължаващия дебат в Обединеното кралство за Brexit, проучването на Euronews показа също, че 34% от британците мислят отрицателно за ЕС, докато 36% са положително настроени и 30% смятат, че са неутрални.

Мнението в други европейски страни също е разделено по отношение на блока.

Във Франция само двама от петима анкетирани се чувстват положително настроени към ЕС, в сравнение с 54% от италианците и 56% от германците.
Коментари: 0