6 от най-екстремните места по света, където живеят хора

Може би, посещавайки всички тях, ще започнем да виждаме живота си в малко по-различна светлина

6 от най-екстремните места по света, където живеят хора
5492 ~ 2 мин. четене

Трябва да се замислим за постоянното мърморене поради лошото време или трудните условия на живот в нашия град. Има места по света, където те са много по-лоши, необходимо е да ги посетите, за да видите къде наистина хората по света, живеят екстремно.

И въпреки различните трудности, тези хора са горди от ежедневието си там. Може би, посещавайки всички тези места, ще започнем да виждаме живота си в малко по-различна светлина.

Кандован, Иран

Хората на този град живеят в издълбани къщи-пещери, подобни на гигантски мравуняк. Някои от тези къщи-пещери са на около 700 години, което е доста впечатляващо.

В града има много ресторанти и други условия от съвременния живот като електричество и интернет.

Исорток, Гренландия

Гренландското село Исорток се намира на южния бряг към Датския пролив и служи като базов лагер на научните експедиции. В него живеят по-малко от 100 души. Арктическото време в района прави условията за живот много екстремни.

Чита ди Кастело, Италия

Да, дори в сърцето на Европа, ние можем да намерим някои доста екстремни условия на живот. Кастело е малко селце, което е дом на само около 150 души. То се намира 1452 м над морското равнище.

Селището е на място, което е редовно се наводнява от дъжда и планинската вода. Обикновено, дъждовната вода се стича от планините в естествени кухини, но понякога мястото се превръща в голямо езеро. Така че тук хората буквално живеят в езерото и трябва да свикнат с висока влажност на въздуха през цялото време.

Аогашима, Япония

Не всеки би се осмелил да живее във вулкан. Въпреки това, 200 души пребивават в Аогашима, Япония и си имат своите причини, за да живеят там. Обикновено във всеки изчезнал вулканичен кратер можем да намерим изключително плодородна земя, така че селото се приближава по-близо и по-близо до вулкана, само заради добрата реколта. Всъщност Аогашима е субтропически рай с умерен и влажен климат и топли води. За последен път вулканът изригва в края на 18 век.

Хуакачина, Перу

Той се намира в южната част на Перу, само на 9 километра от град Ика. Хуакачина изглежда като Сахара, както и носи нейния дух. Хуакачина е изкуствено построен курорт, и причината, поради която хората живеят тук е много прагматични - огромни приходи и ползи от туризма. Но това не разваля красотата на този невероятен оазис.

Кубър Педи, Австралия

Около 1500 души са постоянно живеещи в този малък град в Австралия и миналата година той отпразнува своята стотна годишнина. Въпреки това, хората наистина имат какво да празнуват, защото животът в Кубър Педи не е толкова лесен: средната температура през лятото, което трае около шест месеца е около 30 градуса и често стига до 40.

Ето защо, много хора, които живеят тук, всъщност се крият в специално направени подземни пещери. Но защо хората все не изоставят тази област? Отговорът е, че в Кубър Педи, се добиват най-скъпите и ценни опали в света и много жители на този град се възползват от добре платената индустрия.

Подкрепи Economic.bg