10 от най-красивите китни градчета в света

Повечето от тях избледняват на фона на безкрайния пейзаж, който ги заобикаля

10 от най-красивите китни градчета в света
Автор: Божидара Иванова
Някъде между големите градове и дивата пустош на природата, ще намерите живописни градчета, които избледняват на фона на безкрайния пейзаж. Изданието distractify представя някои от най-китните местенца на земята, където животът изглежда просто перфектен.

Reine, НорвегияРейн е старомодно рибарско селище, разположено на красивия арктически остров Москенесьой. Населението му е само 329 човека, но с право то е едно от най-красивите места в цяла Норвегия.

Colmar, ФранцияКолмар е смятан за столица на виното със своя Елзаски квартал, известен с изисканите си аромати. Градчето е основано през 1200 г. по време на разгара на Свещената Римска империя. Оттогава градът е спечелил прозвището "Малката Венеция", заради водните пътища, които се извиват през средновековни улици.

Tenby, УелсВ Уелс Tenby буквално се превежда "малка крепост на рибата". Пристанището на града е с излаз до Ирландско море и Атлантическия океан. Градът е укрепен с мощна крепостна стена, която е задържала уелските бунтове в залива. 

Bibury, АнглияБибъри често е споменаван като най-красивият град в Англия. По-голямата част от него все още е запазена такава, каквато е била преди стотици години, а река Коин още доминира на главната улица. 

Annecy, ФранцияАнеси е може би едно от най-живописните френски градчета, обградено от Алпите. Градът е разделен с малки канали и потоци.

Goreme, ТурцияГюреме е първото градче, построено през римската императорска епоха, сред изящните скални образувания в този район. Голяма част от древната архитектура на града все още стои. Редица църкви са били издълбани директно в самите скали.

Queenstown, Нова ЗеландияКуинстаун е построен край красивото езеро Уакатипу, което открива невероятна гледка към околните планини. 

Hidden Mountain Village, КитайВъпреки, че голяма част от малките селища, пръснати из Китай, не са много познати, те предлагат уникален поглед към културата на Китай.

Pucisca, ХърватияОстров Брач е дом на най-висококачествения камък в Европа. И двата олтара на римския бог Юпитер и много модерни произведения на изкуството са изградени от този камък, както и естествения ландшафт, който обгражда града.

Byron Bay, Австралия


Разположен в Нов Южен Уелс, този град в Тихия океан е дом на около 5 хил. души. 
Коментари: 0