5 от най-вкусните салати в света

През летните месеци консумациата им се увеличава с четири пъти повече от другите

5 от най-вкусните салати в света
10688 ~ 1 мин. четене
През летните месеци, консумацията на свежи зеленчуци и салати са увеличава с четири пъти повече от другите. Салатата е ястие, състоящо се от малки парчета зеленчуци, които се смесват със сол или вид дресинг. Думата, произлиза от френската "Salade",което означава сол/солено. 

Повечето салати се сервират студени, въпреки че някои от тях, например немската картофена салата е топла. Интересен факт е, че някой готвачи смятат, че топлината на едно ястие е фактор, който го изключва от категорията салати, независимо дали е изцяло от зеленчуци. Платформата за поръчки на храна foodpanda, класира най-вкусните и поръчвани салати в света. 

5. Средиземноморска салатаИма много видове средиземноморска салата, но тази, която е най-предпочитана и заема 5-то място в класацията се състои от нахут, фасул, маслини и аншоа. Често я гарнират и с риба тон. 

4. Зимна салатаПатладжан, броколи, джинджифил и чесън - зашеметяваща зеленчукова салата с натрапчиви аромати. 

3. Салата "Крънч"Името може и да не ви е познато, но тази салата със зеле, орехи, юфка, ядки и сладко-кисел дресинг е много вкусна. 

2. Гръцка салатаМаринованата фета я прави толкова изкусителна и предпочитана. Обикновено я използват и като гарнитура към пикантни пилешки бургери.

1. Салата "Капрезе"Класическата салата с пресен домат, моцарела и босилек. Тя заема почетното първо място, в световната класация.


Подкрепи Economic.bg