От утре се затваря част от Северната дъга на Околовръстното на София

Предвижда се ремонтните дейности да приключат в средата на май

От утре се затваря част от Северната дъга на Околовръстното на София

Снимка: АПИ

От утре, 11 февруари, продължава ремонтът на още два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път, с обща дължина 6.4 км. Строителните дейности започват с фрезоване на старата асфалтова настилка в 3.6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци (при км 15+975) и за с. Локорско (при км 19+550). От 19 февруари ще стартират ремонтните работи в 2.8 км участък от кръстовището за Чепинци (при км 20+020) до връзката за яз. Чепинци (при км 22+855).

По време на ремонтните дейности двата участъка от Северната дъга ще бъдат изцяло затворени за движение. Трафикът ще преминава по обходен маршрут през Чепинци, Негован и Световрачене. При влошаване на метеорологичните условия е възможно в затворените участъци да се възстанови временно движението, за да се предотвратят затрудненията при придвижването по обходните маршрути, уточняват от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Предвижда се ремонтните работи да приключат до средата на май 2021 г. Те включват усилване на пътната конструкция с мрежи, където е необходимо, ремонт на две съоръжения в първия участък и на две съоръжения във втория, които са в изключително лошо състояние, подмяна на асфалтовата настилка, възстановяване на банкетите и уширенията, дейности за подобряване на отводняването. Участъците ще са с нова маркировка и пътни знаци.

Този ремонт е част от започналото в края на 2020 г. поетапно обновяване на второкласния път. През м. г. бяха ремонтирани три участъка с обща дължина 5.9 км, както и прилежащите съоръжения.

Коментари: 0