Откриха денонощната ледена пързалка на „Ариана“

Тя ще работи всеки ден до март

Откриха денонощната ледена пързалка на „Ариана“

На езерото "Ариана" в София вече е отворена денонощната ледена пързалка, традиция от няколко години. Тя ще работи всеки ден до края на месец март. Цената за посещение е 5 лева, още 4 лева струва наемът на кънки.

Организаторите имат за цел най-голямата ледена пързалка на Балканите не само да забавлява гостите, но и да се превърне в един от спортните центрове на София.

Десетки столичани дойдоха на официалната церемония и наблюдаваха зарята и официалната програма, преди нетърпеливи да се пуснат по леда.

„И през 2017 г. ще продължим с инвестициите в спорта и инфраструктурата. Ще акцентираме върху изграждането на спортни зали и физкултурни салони. Сред приоритети ни е изграждането на стрийт фитнеси на открито – спортни съоръжения, достъпни за цялото семейство. Знаем, че те се харесват от всички софиянци“, заяви пред Kmeta.bg столичният кмет Йорданка Фандъкова, която официално откри пързалката.

„За 9 години около 100 хил. деца са се научили да карат кънки. Това е наистина добър резултат и стимул подрастващите да спортуват. Това също ни мотивира и да се представим успешно през 2018 г. като европейска столица на спорта“, допълни кметът на Столична община.

Коментари: 0