Откриват Великденски фермерски пазар в центъра на София
На 9 април посетителите могат да се насладят на козунаци от български суровини, сезонни зеленчуци и др.

© ECONOMIC.BG / Economic.bg
Козунаци от български суровини и млечни продукти от редки породи са сред вкусните изкушения, които ще предложат на столичани над 100 фермери навръх Цветница. На 9 април стартира традиционният Великденски фермерски пазар в центъра на София, пише Kmeta.bg.
От 11 до 19 ч на ул. „Оборище“, между храм-паметника „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски”, ще се предлагат сезонни зеленчуци, хляб и печива с квас, мед и пчелни продукти, месни продукти, сладка, сокове, чайове, билки, подправки и още много вкусни предложения от всички краища на страната. Столичани и гостите на града ще имат възможността да се подготвят за празничната трапеза с изцяло български продукти, да изберат великденска декорация за дома, както и да се насладят на хубава храна и музика.
По традиция фермери от зони по Натура 2000 в Централна и Западна Стара планина ще предложат сирене, кашкавал и кисело мляко от редки български породи, както и яйца от свободно отглеждани кокошки. А две огромни великденски яйца ще очакват най-малките посетители на фермерския пазар, за да ги изрисуват.
Пазарът се организира от Столична община, Общинско дружество „Пазари Юг“ и Хранкооп София, Фондация Биоселена и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).