Парламентът ще гласува днес рокадата в кабинета

Началникът на кабинета на Валери Симеонов ще го смени на поста вицепремиер

Парламентът ще гласува днес рокадата в кабинета
Парламентът ще разгледа днес оставката на вицепремиера Валери Симеонов и назначаването на Мариана Николова на неговия пост. В момента тя изпълнява длъжността началник на кабинета на Симеонов. Рокадата беше предложена от министър-председателя Бойко Борисов след вчерашните заседания, които се проведоха в рамките на малката и голямата коалиция.

Очаква се преди началото на днешното правителствено заседание вицепремиерът в оставка Валери Симеонов да направи изявление, с което да даде повече подробности след вчерашния коалиционен съвет. Кадровите промени в кабинета бяха разисквани в продължение на няколко часа, като преговорите завършиха без Сидеров, който напусна по-рано коалиционния съвет на "Обединени патриоти".

На излизане от Министерски съвет лидерът на "Атака" бе кратък в коментара си пред медиите и не пожела да даде подробности за това как е преминала срещата. "Всичко изчистихме, всичко е наред, всичко е прекрасно", каза той. Попитан остава ли коалицията "Обединени патриоти", Сидеров отговори: "Да, разбира се, че остава, няма проблем. Няма никакъв проблем, аз не виждам защо се вълнувате толкова". "Няма нищо какво да кажа специално. Аз съм само един прост депутат", допълни още той.
Коментари: 0