Партията на Слави Трифонов ще върне веднага мандата

„Има такъв народ“ предлага световния шампион по шах Антоанета Стефанова за министър-председател

Партията на Слави Трифонов ще върне веднага мандата
7964 ~ 1 мин. четене

За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама. Това написа лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов на страницата си във Facebook.

Опит за правителство

Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас", написа още Трифонов, очевидно препращайки към предложението на ГЕРБ.

"Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост", написа още лидерът на Партията. "Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор."

Припомняме, че на ГЕРБ им трябваха три дни, за да върнат мандата, въпреки че много отдавна всички партии в парламента заявиха, че дори не биха водили разговори с формацията на Бойко Борисов. Въпреки това предложението за премиер от ГЕРБ Даниел Митов чакаше по един ден "Демократична България" и "Има такъв народ", а след това още един, за да има решение на премиера в оставка Бойко Борисов, обявено в лайв във Facebook.

Подкрепи Economic.bg