Първи снимки на суперавтомобила на Aston Martin и Red Bull

По проект той ще е най-бързият автомобил в света

Първи снимки на суперавтомобила на Aston Martin и Red Bull

Наскоро компаниите Aston Martin и Red Bull  разкриха своите планове да комбинират усилията си в създаването на уникален суперавтомобил, чието кодово име засега е AM-RB 001 и използва първите букви от техните имена. За първи път бяха показани снимки на моделът, от който ще бъдат произведени само 150 броя, съобщава The Verge.


Лично главният изпълнителен директор на Aston Martin показа за първи път AM-RB 001 и определено можем да кажем, че той изглежда доста впечатляващо. 


Съвместният им суперавтомобил ще има спиращ дъха дизайн. В него ще видите последните иновации от болидите на Red Bull във Формула 1. AM-RB 001 ще е оборудван с мощен V12 двигател от последно поколение на компанията.


Скоростната кутия ще бъде произведена специално за този модел, използвайки най-новите технологии в болидите на техния партньор, а финалната версия се очаква да включва минимални разлики по отношение на дизайна, предаде  Digital. Припомняме ви, че крайната цел на този проект е да се създаде най-бързият автомобил в света, който се произвежда серийно и тепърва ще научаваме повече за възможностите му. 


От Aston Martin засега потвърдиха, че ще произведат най-малко 99 броя на този модел и най-много 150, като точно 25 от тях ще бъдат специални състезателни версии, а цената им вероятно няма да е по възможностите на много хора. Сегашната информация не е много детайлна, но засега почти всичко за този модел бе обвито в мистерия освен няколко скици публикувани в интернет, които загатват неговия дизайн. Въпрос на време е да разберем дали  AM-RB 001 ще е успее да се превърне в най-бързия сериен автомобил, който е създаван досега в индустрията.

Коментари: 0