Първият хотел само за жени в Испания заработи на Майорка

Мъже не се допускат

Първият хотел само за жени в Испания заработи на Майорка

Снимка: Som Dona

Първият хотел в Испания само за жени отвори врати в Майорка.

Хотел Som Dona, близо до Порто Кристо, се грижи изключително за жени на възраст над 14 години.

С 39 стаи, басейн, спа, библиотека и тераса на покрива, четиризвездното заведение има за цел да предложи „ново пространство за жени, които искат да се откажат от стреса на ежедневието“.

Предлаганите уелнес услуги като масажи, процедури, хидромасажна вана и солариум са основен акцент в хотела, заедно с местна храна, „гъвкава гастрономия“ и здравословна и устойчива кухня.

Според уебсайта гостите могат да участват и в екскурзии из острова и културни дейности.

Струва си да се отбележи, че политиката "без мъже" се прилага и за посетителите, което означава, че джентълмени не са добре дошли.

Президентът на Som Hotels Джоан Енрик Капела заяви, че проучванията, проведени от групата, разкриват, че клиенти жени харесват идеята за хотел само за дами.

В хотела обаче работи и мъжки персонал, тъй като трябва да се спазват испанските закони срещу половата дискриминация на работното място, уточнява "Индипендънт". Въпреки това при наемането дамите имат предимство.

Въпреки че самостоятелните пътувания на жени нарастват от година на година според различни проучвания в туристическата индустрия, жените пътници често съобразяват повече фактори, отколкото мъжете, когато планират пътуване.

Проучване на British Airways сред почти 9 000 дами от 18- до 64-годишна възраст в Обединеното кралство, САЩ, Франция, Индия, Германия, Италия, Бразилия и Китай през 2018 г. установи, че над 50 на сто от жените са си взели почивка сами, като 75 на сто от жените планират самостоятелно пътуване през следващите няколко години.

Междувременно проучване на Culture Trip сред 10 500 респонденти установило, че всяка трета жена (34 на сто) казва, че се интересува от самостоятелен полет в бъдеще, в сравнение само с една на седем (14 на сто), които са направили самостоятелно пътуване през предходните пет години.

Двойните стаи в Som Dona започват от 72,50€ (64 £) на вечер, само за стая, без включена закуска или друга храна и услуги.
Коментари: 0