Първият сгъваем смартфон Samsung може да се появи през 2019 г.

Това би бил най-скъпият телефон на компанията

Първият сгъваем смартфон Samsung може да се появи през 2019 г.

Снимка: Samsung

4157 ~ 1 мин. четене
Дългоочакваният сгъваем смартфон на Samsung може да се появи през следващата година, сочи информация на The Wall Street Journal. 

Телефонът с кодово име Winner се очаква да има 7-инчов екран и да се прегъва по средата, подобно на портфейл. Устройството ще има и друг по-малък дисплей откъм видимата страна, когато е в сгънато положение. 

Цената му ще е около 1 500 долара, пише изданието. За сравнение най-скъпият телефон на Samsung в момента е Galaxy Note 8, който се продава за 960 долара. 

Слуховете за сгъваем Samsung Galaxy X се тиражират вече около година. Патентите на компанията показват, че устройството повече ще наподобява таблет, отколкото смартфон, предвид размерите си. 

Не е изключено компанията да предложи сгъваемата си машинка с определени ограничения – схема, изпробвана в миналото. През 2013 г. Samsung пусна galaxy Round – първия си опит за смартфон със заоблен дисплей – на азиатски пазари с идеята да се поучи от грешките си и да предложи подобрена версия на други места. 

Сгъваемият телефон не е единственото ново устройство на хоризонта за Samsung. Съвсем скоро компанията е насрочила официално събитие, на което се очаква да представи Galaxy Note 9. Предположенията се простират и до сферата на „умните“ високоговорители, като не е изключено корейският гигант да последва примера на конкурента си Apple и също да лансира такова устройства. На този пазар засега лидер е Amazon. 
Подкрепи Economic.bg