Пътуването може никога вече да не е същото, смята директорът на Airbnb

Туристите ще предприемат все повече пътувания в собствените си страни

Пътуването може никога вече да не е същото, смята директорът на Airbnb

Снимка: Unsplash

6694 ~ 1 мин. четене

Глобалният туризъм може никога да не се възстанови напълно от коронавирусната пандемия, заяви Брайън Чески, съосновател и главен изпълнителен на компанията за краткосрочно отдаване на имоти под наем Airbnb.

"Официално заявявам, че туризмът никога няма да се върне към това, което беше преди COVID-19, просто няма да е така", каза Чески в интервю за Axios. "Има моменти, в които има десетилетия на трансформация."

Мениджърът очаква в бъдеще почиващите да останат по-близо до дома, в собствените си страни, ограничавайки пътуванията си главно до места, до които може да се стигне с кола. В същото време, според него, националните паркове ще станат още по-популярни.

„Мисля, че ще видите, че туризмът ще стане много по-близък, по-локален, ориентиран към по-малките населени места“, каза той, позовавайки се на данните на Airbnb, които показват, че пътуванията се връщат към нормални нива.

В същото време международният бизнес на компанията все още страда. "Хората не летят със самолети, не преминават граници, не пътуват особено до градове, не работят," каза Чески. Той отбеляза, че „един ден хората ще се върнат в самолетите“, но ще има „преразпределение на местата за пътуване“.

Продължаващите промени, коментира още Чески, ще засягат бизнеса и пътуванията, свързани с конференции, още години наред. "Мисля, че много хора ще разберат, че не е необходимо да се качват на самолет, за да проведат среща", каза той.

Подкрепи Economic.bg